Loading...

Implantologie

Principalul rol al lucrarilor pe implanturi dentare este de a inlocui dintii lipsa

Implantologie

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare se pot folosi atat in cazul lipsei unui singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti pana la toti dintii de pe arcada.

Pe implanturi se pot confectiona o mare diversitate de lucrari protetice : de la coroane dentare simple pana la punti extinse sau proteze scheletate mobilizabile in functie de caz si posibilitatile fiecarui pacient.

Implantologia

Implantologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu studiul implanturilor dentare.

Implantologia este o ramura stomatologica aparuta relativ recent, dar care, datorita cererii foarte mari de implanturi, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani. In cadrul implantologiei apar mereu noi tehnici, noi materiale, noi metode chirurgicale sau protetice menite sa creasca calitatea si rata de succes a implanturilor dentare.

Din aceste motive, tehnicile si solutiile folosite pot diferi foarte mult de la un practician la altul, de la o regiune sau tara la alta, fiecare medic implantolog folosind metodele cu care a obtinut cele mai bune rezultate.

Rolul implanturilor dentare

Principalul rol al lucrarilor pe implanturi dentare este de a inlocui dintii lipsa preluand principalele functii ale acestora.

  1. Functia masticatorie — Implanturile preiau excelent aceasta functie, toate fortele masticatoriitransmitandu-se osului alveolar la fel ca in cazul dintilor naturali.
  2. Functia estetica — Lucrarile pe implanturi au o estetica deosebita. Acest lucru se datoreaza inlocuirii mult mai aproape de natural a dintilor lipsa comparativ cu o proteza, de exemplu.
  3. Functia fonetica — Este afectata mai ales in situatii cu lipsa incisivilor superiori. Acomodarea cu functia fonatorie se face foarte rapid dupa executarea lucrarilor pe implanturi.

Avantajele implantului dentar

  1. Marele avantaj al unui implant dentar este inlocuirea dintelui lipsa in cel mai natural mod posibil. Datorita integrarii in osul alveolar, presiunile masticatorii se transmit la fel ca in cazul dintilor naturali. Acest lucru asigura un confort exceptional masticatiei, confort care nu se poate compara cu nici un alt tip de lucrare mobilizabila.
  2. Asigura o estetica deosebita si o stabilitate foarte buna a lucrarilor.
  3. Adaptarea cu lucrarile pe implanturi se face foarte rapid.